I. meggelen

  • Connectivator

een connectivator in hart en neiren: mensen en projecten verbinden en zorgen dat de wereld er een stukje mooier uit komt te zien.

Ik ben bezig (geweest) met: 

Doel project

Mensen uit 2 verschillende kernen gaan samen (jong en oud) aan de slag om een toonbaar en gaaf Strijpertunneltje in Leende te maken.

Dit doen we door het aanspreken van de creatieve vermogens die mensen hebben. Het tunneltje moet weer een visitekaartje worden die de 2 kernen verbindt, en waar je met veel plezier doorheen gaat.

De ervaring leert dat een project waar je gezamenlijk de schouders onder zet niet zo snel aan afbreuk onderhevig is, en het verbroedert.


Hoe het begon

Tijdens de jaarlijkse dorpsavond in november 2017 is de vraag gesteld: kunnen we de lelijke Strijpertunnel niet 'verfraaien"?

Ingeborg van Meggelen is vanaf januari 2018 diverse gesprekken gaan voeren met allerlei partijen/mensen in Leende om samen dit project op te pakken.

Inmiddels hebben er al een paar lessen : “waar droom jij voor Leende van”, waar ben jij trots op? sessies plaatsgevonden op een school. De Dorpsraad is ook enthousiast over het project. Heeze-Leende 24 plaatste een artikel


Hoe ziet het eruit

We zijn gestart in april 2018 op basisschool St Jan in Leenderstrijp. De resultaten daarvan worden meegenomen naar een creatieve middag met deelnemers van Social Creative Cloud (SCC). Nadat zij er mee gewerkt hebben, gaan we naar het huiskamer project in Leende om in gesprek te gaan met de ouderen uit Leende.  Dit alles onder leiding van de projectleiding en artistieke director. Daaruit zal een concept komen dat geschilderd gaat worden met zoveel mogelijk inwoners uit Leende. Van/voor en door Leende.

Doelgroepen bereiken

Kinderen van de basisscholen, jongeren (via SCC) en ouderen o.a. van de huiskamer (project van Zorgcoöperatie). Zo komen er meer verbindingen tussen jong en oud en tussen de 2 kernen. En neem je de historie van het dorp mee om met de jongste kinderen & jongeren samen een toekomst voor Leende te gaan vormgeven. Dwars door alle geledingen. Waar we allemaal trots op zijn.

 

Samenwerken

Met o.a. Cordaad, Jaap Henst, met Angeline Maas van Beeldtemmers voor de creatieve invulling, SCC, de Zorgcoöperatie Graag gedaan (huiskamer), de Dorpsraad Leende,de kernraad uit Leenderstrijp.

Versterken sociale banden

We betrekken de jongeren o.a. via SCC die heel creatief zijn met de jongste inwoners van Leende op de basisscholen. Waar dromen zij van? Wat wensen zij voor Leende? Die wensen gaan we met de ouderen samen bekijken en zo een gezamenlijk concept maken om te gaan schilderen in de Strijpertunnel. De ervaring leert dat een project waar je gezamenlijk de schouders onder zet niet zo snel aan afbreuk onderhevig is, en het verbroedert. "Blijf af van 'ons'tunneltje "

 

 

 

Hoe betrek je anderen:

Door langs te gaan op de scholen, In Leenderstrijp hangen de gemaakte kunstwerken aan het schoolhek en kan iedereen ze zien en wordt er dus over gepraat. De SCC willen we vragen hierover te gaan vloggen en filmpjes te maken en die online te zetten, zodat meer mensen kunnen horen en ervaren waar we mee bezig zijn. ook het artikel op Heeze-Leende 24 heeft al voor aandacht gezorgd. In de huiskamer zullen de ouderen (oma's en opa's )ook gevraagd worden mee te werken hieraan.

 

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.