Muzerije

Samen leefbaarheid verbeteren

De maatschappij verandert. Actief burgerschap wordt steeds belangrijker en er komen dan ook steeds meer initiatieven van de grond die de samenhang en veiligheid in de buurt vergroten. In veel van deze initiatieven spelen kunst en cultuur een belangrijke rol. Logisch, want cultuur verbindt mensen. Daarom ligt er bij community art een belangrijke rol voor Muzerije als expert op het gebied van amateurkunst en cultuureducatie.

Muzerije stimuleert, faciliteert en ontwikkelt community art-projecten waar met creatieve kracht maatschappelijke vraagstukken worden aangepakt. Dat doen we samen met negen andere Brabantse kunstinstellingen, want samen hebben we het netwerk, de vakkennis en de organisatiekracht om cultuurprojecten succesvol in te zetten en de leefbaarheid in wijken te verbeteren.

Cultuur in buurt

Wooncorporatie BrabantWonen en het Prins Bernhard Cultuurfonds maken samen werk van leefbare buurten in het Buurtcultuurfonds. Deze partijen zochten op hun beurt samenwerking met Muzerije om nog meer projecten te realiseren met kunst en cultuur als middel. Muzerije ontving van het Prins Bernhard Cultuurfonds speciale vouchers, met deze financiële bijdragen stimuleren en begeleiden wij kleinschalige wijkprojecten.

Hoe werken de vouchers?

Neem jij samen met anderen het initiatief voor een cultureel project in jouw wijk? Dien dan een aanvraag in voor een voucher. Muzerije begeleidt je bij de aanvraag en geeft je advies. Wanneer je aanvraag wordt toegekend, is het zelfs mogelijk dat Muzerije vervolgens helpt bij de uitvoering.

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.
Adres: 
Hinthamerstraat 74
5211 MR
's-Hertogenbosch
Contactpersoon: 
Manita Kieft
Tel./Mob.: 
073-6141084