NHJ (Nutsschool Hertogin Johanna) ziet tijden veranderen. Een school is niet meer die gesloten instelling, maar wordt steeds meer onderdeel van een straat, wijk, buurt waar van alles gebeurt en waar de kinderen leven. Daarnaast ondervindt de school regelmatig overlast door vandalisme. Dit brengt kosten met zich mee door bijvoorbeeld reparaties.

Zo ontstaat het idee om twee kale muren van de school te voorzien van een graffiti kunstwerk. Kinderen van de basisschool groep 6,7 en 8 en jongeren van de middelbare school in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar werken samen met de graffiti kunstenaar, Jan Henk van Kings of Colors aan het ontwerp en de uitvoering. Hieraan is een workshop graffiti spuiten gekoppeld.

Voor het benaderen van de jongeren uit de wijk is samenwerking gezocht met het jongerenwerk van Vivaan. Simon Vroegop, jongerenwerker bij Vivaan onderkent meteen het belang van ontmoeting om op deze manier onderling begrip te stimuleren.

De handreiking van basisschool naar de buurt is enthousiast door iedereen ontvangen.

Het kunstwerk werd tijdens een feestje op 24 september 2014 onthuld door wethouder René Peters en Bea Vos, directeur van NHJ. Ook buurtbewoners waren welkom.

Tijdens de activiteiten maakt Henk van Hoek, fotograaf en buurtbewoner opnamen en een timelapse.

Het mooie aan dit initiatief is dat er samenwerking ontstaat tussen basisschool NHJ, het jongerenwerk Vivaan, Muzelinck, BrabantWonen, graffiti kunstenaar Jan Henk, leerlingen van de basisschool, jongeren en bewoners uit de wijk.

Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een voucher van het Buurtcultuurfonds BrabantWonen.

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Over dit project

Locatie: 
Oss