Blij om weer thuis te zijn, zegt een buurtbewoonster. Een ander: de portiek als een warm welkom! En dat is een portiek. Thuis komen begint bij de binnenkomst in je portiek. De portiek verbindt, want het is je eigen thuis gevoel dat je deelt met anderen, die aan dezelfde portiek wonen.

Met de bewoners van de Opaalweg wordt samen met kunstenaars een vier portieken opgeknapt. De bewoners worden geïntroduceerd in het fenomeen “streetart”. Dit kunstproject samen met bewoners doen, draagt bij aan hun verbeeldingskracht, onderlinge saamhorigheid door ontmoeting en bevordert de betrokkenheid met de directe leefomgeving.

De bewoners hebben voor elke portiek een thema gekozen, zoals onder water, route 66, natuur met spreuken en Italië. Kunstenaars Bart de Ruijter en Alex van der Heijden zijn met de ideeën van bewoners gaan werken aan originele ontwerpen, die met name een lach op je gezicht toveren.

Op een aantal zaterdagen hebben buurtbewoners en de kunstenaars de afbeeldingen op de muren van de trappengangen gezet. Het resultaat mag er zijn!

Daarnaast hebben scholieren van het Hooghuis, afdeling Vorm en Ambacht, onder begeleiding van Jos van Waal per portiek en thema een 3D kunstobject (pinata's) gemaakt. Deze objecten zijn gebruikt voor het openingsritueel.

En helemaal top was dat burgemeester Wobine Buijs de portieken kwam openen!

Dit project is mogelijk gemaakt door het Buurtcultuurfonds BrabantWonen. Muzelinck deed de projectcoördinatie. Uitvoerend kunstenaars: Bart de Ruijter en Alex van der Heijden.

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Over dit project

Locatie: 
Oss