Kunstbalie

Afbeelding(en): 
Medewerkers Kunstbalie

Samen met het onderwijs, de amateurkunst, de Brabantse gemeenten, provinciale cultuurpartners en maatschappelijke organisaties werkt Kunstbalie aan een levendige Brabantse kunstsector. Dit doet ze vanuit haar rol als expertisecentrum voor kunsteducatie en kunstbeoefening in Noord-Brabant.

Kunstbalie biedt adviesverbinden organisaties en sectoren met elkaar en ondersteunen projecten met kennis en financiële middelen

Kunstbalie gelooft in de kracht van samenwerking en investeren in experiment en vernieuwing.

Kunstbalie draagt daarmee bij aan een toegankelijke en toekomstbestendige kunstsector die kunstzinnige ontplooiing mogelijk maakt voor alle Brabanders.

Kunsteducatie

Via kunsteducatie ontwikkel je je talent en creatieve vaardigheden. Je maakt kennis met muziek, theater, dans en andere kunstuitingen. Maar je oefent ook in vrij denken en doen. Zo ben je voorbereid op een samenleving die voortdurend verandert.

Kunstbeoefening

Actief bezig zijn met kunst maakt je tot een completer mens. Je benut je talenten, bent creatief, maakt mooie dingen, krijgt inspiratie, ontmoet anderen en verrijkt je leven.

Community art

Steeds vaker is kunst een middel om maatschappelijke doelen te realiseren. Zoals het verbeteren van de leefbaarheid in wijken of het vergroten van de kwaliteit van leven onder kwetsbare burgers. Kunstbalie ondersteunt deze en andere vormen van community art door onder andere het faciliteren van het platform Community Art Brabant, het faciliteren van een projectscan voor community art projecten en het organiseren CAB Cafés.

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.