De Reunie de Zeekant

Herinrichting wijk Fort-Zeekant

Dit project gaat over afscheid nemen van de wijk en vooruit kijken. Oud bewoners van de wijk Zeekant in Bergen op Zoom organiseren een reünie omdat deze wijk gereorganiseerd wordt en er veel oudbewoners die er heel hun leven woonden naar andere plekken in de stad zijn gegaan. Tijdens deze reünie zijn bewoners en oud bewoners nog één maal samen. 

De bewoners hebben sterke gevoelens bij de wijk en hun leven in de wijk met de oude bewoners. Mensen wonen er vaak al hun hele leven waardoor dit een markerend is waarbij een stuk van hun leven in de wijk wordt  afgesloten. Oude foto's uit de wijk worden verzameld, hier worden collages van gemaakt, gelamineerd en opgehangen. Daarnaast zullen twee auto's een kleine en en grote (het autobedrijf uit de wijk) geplaatst worden, mensen worden gevraagd hun persoonlijke verhaal op de auto te zetten. De kleine auto is voor de kinderen zodat zij deze kunnen beschilderen met krijtstiften. Een fotograaf maakt foto's bij de auto's deze zullen geprint worden op kaarten en opgestuurd.

Dit project komt tot stand in samenwerking met de oud rijschool houder, De Keet (Ricky Dinkelberg), DJ uit de wijk (Alexander Adriaansen), Fotograaf uit de wijk (Sonn Franken), Beweeg me (Annemarieke van Peppen) en de oud wijkbewoners die organiseren.

Reacties
Doe mee aan de discussie! Login of registreer om reacties te kunnen plaatsen.

Contactpersoon

Over dit project

Looptijd: 
16 jun 2017 t/m 09 jul 2017
Locatie: 
Bergen op Zoom